Sıkma

Sıkma

Sıkma, Yörük kökenli, Mersin-Adana yöresine özgü bir kahvaltı yiyeceğidir. Sıkma, genellikle ekmek yapma işlemi sona erdikten sonra yapılır. Yiyeceğe verilen "sıkma" ismi, saçta pişirilip içine iç malzemesi konan bazlamaların yuvarlatılıp sıkılmak suretiyle yapılmasındandır.Patatesli peynirli ve birçok çeşitleri ile sizlerin hizmetindeyiz.

İlgili Resimler

Öne Çıkarılanlar

Menemen

Menemen domates, biber, yumurta ve isteğe bağlı olarak soğanla yapı

Yufka Çeşitleri

Börek mutfağımızın en yapımı emek isteyen tariflerinden biri.

Gözleme

Gözleme ince olarak açılmış yufkanın çeşitli i&c

Yorumlar